Transfernieuws

'Opnieuw Benfica-interesse in Eredivisie-uitblinker: dit keer moet AZ vrezen'

'Opnieuw Benfica-interesse in Eredivisie-uitblinker: dit keer moet AZ vrezen'

31-03-2023 11:40
1

Milos Kerkez maakt dit seizoen een stormachtige ontwikkeling door bij AZ Alkmaar. Dat is niet onopgemerkt gebleven in Europa. Volgens het Portugese Record is de Hongaar in beeld bij Benfica.

De krant schrijft dat de huidige linksback van Benfica, Alejandro Grimaldo, de koploper van Portugal komende zomer gaat verlaten. De Portugese topclub scout sowieso nadrukkelijk in de Eredivisie. Eerder werden Feyenoorders Orkun Kökçü en Santiago Gimenez al in verband gebracht met een transfer naar het Benfica van Roger Schmidt.

Nu zou de oud-trainer van PSV het gemunt hebben op Kerkez. Grimaldo lijkt zijn aflopende contract bij Benfica niet te verlengen en de Hongaar moet hem opvolgen. De Portugezen zouden al een gesprek hebben gevoerd met de vader van de AZ-linksback. Kerkez geeft nog een contract tot medio 2026, waardoor de Alkmaarders een flink geldbedrag voor hem kunnen vragen.

AZ betaalde in januari nog twee miljoen voor het negentienjarige talent aan AC Milan. De Hongaar groeide bij AZ tot international en vaste waarde.