Reactie

Van Dijk na kritiek: 'We zijn geen robots, dat vergeten mensen denk ik wel eens'

Van Dijk na kritiek: 'We zijn geen robots, dat vergeten mensen denk ik wel eens'

28-03-2023 07:08

Virgil van Dijk kan niet zo veel met de kritiek die hij van buitenaf op zijn bordje krijgt. De Oranje-captain gaat door een wat moeilijkere fase in zijn carrière, maar vindt dat mensen niet moeten vergeten dat voetballers geen robots zijn.

Van Dijk beleeft met Liverpool geen seizoen om over naar huis te schrijven en ook met Oranje had hij een week die hem door de wedstrijden tegen Frankrijk (4-0 verlies) en Gibraltar (‘maar’ 3-0 winst) niet al te lang bij zal blijven. De aanvoerder kreeg dan ook de nodige kritiek te verwerken, onder andere van Marco van Basten en Ruud Gullit.

"Ik weet niet wat voor kritiek er allemaal is geleverd, maar ik ben de aanvoerder en een van de ervaren jongens en dan is het volledig terecht dat er kritiek op mij komt", begint Van Dijk voor de camera’s van Ziggo Sport. De verdediger legt het echter naast zich neer. "Ik heb niets aan kritiek van buitenaf, meer aan kritiek van binnenuit. Dat is iets waar we iets mee kunnen."

"Iedereen mag tegenwoordig zijn mening hebben, dat is nu het geval", vervolgt Van Dijk, die het overigens heel normaal vindt dat er fouten worden gemaakt in het voetbal. "Fouten zijn menselijk. Als speler weet je als geen ander wanneer je iets goed of fout doet. Tegenwoordig krijgt iedereen een platform om een mening te geven, het gaat ermee hoe je ermee omgaat. Het hoort bij voetballer zijn, we zijn geen robots. Misschien vergeten mensen dat soms wel eens."