Reactie

Koeman legt Oranje-basisplek uit: 'Hij heeft indruk gemaakt deze week'

Koeman legt Oranje-basisplek uit: 'Hij heeft indruk gemaakt deze week'

27-03-2023 20:45

Ronald Koeman heeft zijn strijdplan met Oranje geopenbaard, voorafgaand aan het treffen met Gibraltar. De oefenmeester gaat met twee tienen spelen en legt uit waarom hij voor Mats Wieffer in de basis kiest.

Na het echec in Frankrijk (4-0) hoopt Koeman een reactie te zien van zijn ploeg. "Het is duidelijk dat we veel op een kleine ruimte gaan spelen", zegt de Zaandammer tegen de NOS. "Je moet veel mensen in de zestien hebben. We kiezen voor een verdedigende middenvelder, twee tienen met Memphis en Wijnaldum en drie aanvallers."

De bondscoach verwacht dat de meeste ruimte op de flanken komt te liggen. "De backs moeten in dat opzicht ook meedoen. Dat krijg je een voorzet en dan moet je altijd minimaal vier mensen in de zestien hebben staan. Je wil snel scoren en met hoog tempo spelen. Het is nooit genoeg. Hopelijk maken we snel de eerst

Met Wieffer heeft Koeman één debutant opgesteld. "Benieuwd naar hem ben ik niet. Ik weet wel hoe hij kan spelen. Dat zal voor mij geen verrassing zijn. Hij heeft indruk gemaakt deze week, anders zou hij ook niet starten."

Tot slot ging de keuzeheer kort in op de nederlaag bij Frankrijk. "Het kan aan heel veel dingen liggen. Het was ver ondermaats. Het belangrijkste is dat we vandaag (maandag, red.) winnen en dat we na afloop kunnen zeggen dat we het maximale eruit hebben gehaald. Dat is belangrijker."