Nieuws

Schreuder wilde De Ketelaere naar Ajax halen: 'Doet me wat denken aan Frenkie'

Schreuder wilde De Ketelaere naar Ajax halen: 'Doet me wat denken aan Frenkie'

27-03-2023 10:11

Als het aan Alfred Schreuder had gelegen, dan had Charles de Ketelaere aan het begin van het seizoen bij Ajax gespeeld. De twee kennen elkaar uit hun tijd bij Club Brugge. Schreuder zit na zijn ontslag in Amsterdam momenteel zonder club, maar De Ketelaere is bij AC Milan een dreiging voor iedere verdediger in de Serie A.

De Ketelaere doet zijn oud-coach wat denken aan Frenkie de Jong. "Een intelligente kerel die alles opoffert voor het voetbal. Hij ziet er misschien wat verlegen uit, maar hij werkt en vecht hard. Hij haat ook verliezen, hij is een echte winnaar."

Hij zegt dit in gesprek met La Gazzetta dello Sport, uitgerekend de Italiaanse krant die de Belgische aanvaller eerder 'een transferflop' noemde. Desondanks is hij in vrijwel iedere wedstrijd van waarde voor de ploeg van trainer Stefano Pioli. Schreuder is het daar dan ook niet mee eens. "Was dat een fout van Milan? Helemaal niet, De Ketelaere is een topspeler. Als hij zich kan aanpassen aan het fysieke niveau van de Serie A, dan zal hij enorm verbeteren. Maar daar heb je meestal een jaar voor nodig. Ook iemand als David Neres had zo'n periode nodig bij Ajax. De kritiek? Ja.. In de tijd van sociale media praat iedereen over van alles. Toen ik bij FC Barcelona werkte, hadden mensen na een paar mindere wedstrijden zelfs kritiek op Lionel Messi."

En dus had Schreuder zijn voormalig pupil graag onder zijn hoede in de Johan Cruijff Arena zien schitteren. "Ik heb hem in het begin van het seizoen nog gesproken, toen sprak hij over de grote uitdaging die hem te wachten stond. Ik probeerde hem in de zomer overigens mee naar Ajax te nemen, maar Charles wilde enkel naar Milan."