Nieuws

 'Feyenoord-vuur' wordt gemist bij Oranje en Ajax: 'Het is apatisch en naïef'

'Feyenoord-vuur' wordt gemist bij Oranje en Ajax: 'Het is apatisch en naïef'

26-03-2023 10:57
1

Marciano Vink vindt dat Oranje en Ajax het vuur missen dat dit seizoen wel duidelijk te zien is bij Feyenoord. Ook benadrukt de analist hoe belangijk Frenkie de Jong is voor het Nederlands elftal. 

Het Nederlands elftal kwam volgens Vink naïef voor de dag. "Als je kijkt hoe Frankrijk het verdedigend neerzette. Dat is gewoon 4-5-1. Ze hadden zoveel power en kracht achter de bal. Dat hoefden ze niet eens te doen tegen dit zwakke Nederland. Toch iedere keer in de discipline, ongeacht waar ze stonden, stonden ze terug in de organisatie. Bij Nederland zie je ze terug joggen. Dan hebben we het over Memphis Depay, Georginio Wijnaldum en Steven Berghuis. Dat zijn geen spelers met vuur", aldus de analist bij Goedemorgen Oranje van ESPN.

"Je ziet het bij Feyenoord", gaat Vink verder. "Dat is waarom Feyenoord op dit moment zo ver boven de rest in Nederland staat. Zij hebben passie en vuur tot en met de 96ste minuut. Als je kijkt naar Oussama Idrissi en Alireza Jahanbakhsh, wat die aan meters maken. Vergelijk dat met Ajax of het Nederlands elftal. Je kan in het voetbal van tegenwoordig niet meer zonder meters maken en de wil om voor elke bal te strijden. Ik miste dat bij het Nederlands elftal. Het is apatisch en naïef."

Vink benadrukt bovendien hoe belangrijk Frenkie de Jong is voor Oranje. "Maak ik me voor de toekomst zorgen? Wij moeten in Nederland eens ophouden met: Frenkie de Jong voetbalt alleen maar mee. Bij Barcelona voetbalt hij ook alleen maar mee. Heb je hem tijdens het WK gezien? Frenkie is voor het Nederlands elftal en het Nederlands voetbal van onschatbare waarde. De allerbelangrijkste speler."

"We hebben de periode voor Frenkie gezien bij Oranje. Dat was heel veel geschuif. Er zat geen leven in het Nederlands elftal. Vanaf dat Frenkie in het Nederlands elftal kwam, zie je het verschil. Je ziet iemand die de bal komt ophalen, die andere spelers rust geeft en hij kan dingen creëren. Dat gebeurt niet."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!