Nieuws

Amrabat genoot meer interesse dan alleen Barça: 'United en Chelsea wilde hem ook'

Amrabat genoot meer interesse dan alleen Barça: 'United en Chelsea wilde hem ook'

26-03-2023 12:28
1

Na zijn goede WK met Marokko was Sofyan Amrabat deze winter dichtbij een transfer naar FC Barcelona. Broer Nordin Amrabat erkent dat er ook interesse was van Manchester United en Chelsea FC, maar van een overstap kwam het uiteindelijk niet voor de middenvelder van AC Fiorentina.

Het was een publiek geheim dat FC Barcelona deze winter Amrabat op huurbasis over probeerde te nemen van Fiorentina, maar verder bestonden er alleen geruchten over interesse uit de Premier League. Nordin Amrabat erkent bij Goedemorgen Oranje van ESPN dat er inderdaad Premier League-clubs een poging hebben gewaagd. "Manchester United wilde hem huren met optie tot koop, maar dat wilde Fiorentina niet. Barcelona kwam, maar vanwege de financiële problemen zonder optie tot koop. De derde was Chelsea FC."

De Catalanen wilden de controleur zonder optie tot koop huren, maar boden wel een goede huursom volgens Nordin. "Sofyan dacht dat zou doorgaan. Maar Fiorentina zei gewoon nee. Geen sprake van. Wij willen de Conference League winnen, de Italiaanse beker winnen. Jij bent een van onze belangrijkste spelers, we laten je nu niet gaan. Van de zomer kunnen we in gesprek gaan over een transfer."

De Marokkaans international had het zwaar met het afketsen van de transfer naar Catalonië. "Als Barcelona zich meldt, dan wil je graag die stap maken", aldus Nordin. "Als je daar vijf, zes maanden speelt... Als Barça je niet koopt, doet iemand anders dat dan wel. Fiorentina gaat sowieso cashen."

Zaterdagavond won Sofyan Amrabat met Marokko van Brazilië in een oefenduel. De controleur speelde het hele duel.