Amrabat krijgt er van langs in de media: 'Fout bij de 1-0 was niet zijn enige'

Amrabat krijgt er van langs in de media: 'Fout bij de 1-0 was niet zijn enige'
20 februari 2023 om 17:57

Forse kritiek uit de Italiaanse media op Sofyan Amrabat. De WK-smaakmaker krijgt er na het gelijkspel met AC Fiorentina tegen Empoli flink van langs aangezien het enige doelpunt in de wedstrijd voortkwam uit zijn balverlies.

Amrabat steekt de laatste weken in een mindere vorm. De controlerende middenvelder zakte tegen Empoli volledig door het ijs en werd door trainer Vicenzo Italiano ook vroegtijdig naar de kant gehaald. La Gazzetta dello Sport beoordeelt het optreden van de Marokkaan ook met een 4. 'Hij had te veel balcontacten nodig om als spelmaker de bal onder controle te krijgen. Amrabat leed ook veel balverlies, zoals bij het doelpunt van Empoli.' Corrierre dello Sport stelt dat hij zich de enige tegentreffer mag aanrekenen en benadrukte zijn slordige spel. 'Zijn fout bij de 0-1 was zeker niet zijn enige in de wedstrijd.'

Amrabat was één van de uitblinkers afgelopen zomer op het WK in Qatar. De Marokkaans international bereikte de halve finale met zijn land en leek op weg naar de absolute top. FC Barcelona melde zich vlak voor de transferdeadline nog bij Fiorentina, maar die staken een stokje voor de overgang.