Jong Oranje wint gemakkelijk van Jong Noorwegen na vroege comfortabele voorsprong

25-03-2023 19:50 Laatste update: 19:54

Jong Oranje heeft zich in een oefenduel makkelijk ontdaan van Jong Noorwegen. De mannen van bondscoach Erwin van de Looi wonnen met 3-0.

Van de Looi begon met vier debutanten aan het duel in Spanje, waar Jong Oranje op trainingskamp is. Quilindschy Hartman, Anass Salah-Edinne, Shurandy Sambo en Sydney van Hooijdonk mochten aan de aftrap beginnen tegen de Noren.

Al vroeg kwam Jong Oranje op voorsprong dankzij een fortuinlijke kopbal van NEC-aanvaller Elayis Tavsan. Krap één minuut later verdubbelde het elftal van Van de Looi de score al. Crysencio Summerville speelde zichzelf met een fraaie actie vrij en schoot in de verre hoek raak. Daarmee bepaalde de aanvaller van Leeds United al vroeg de ruststand.

Na rust kwamen Thijs Dallinga en Ian Maatsen in de ploeg en niet veel later leek Jong Noorwegen wat terug te gaan doen. Na een ongelukkige overtreding van Ludovit Reis kregen de Noren een penalty, maar Jay Gorter pakte deze op geweldige wijze. Het bleef daardoor 2-0. Vijf minuten later was het aan de andere kant wel raak. Diezelfde Reis kon binnenkoppen na een goede kopassist van Micky van de Ven. De middenvelder bepaalde daarmee de eindstand op 3-0.

Jong Oranje speelt maandag 27 maart het tweede oefenduel in Spanje. Dan is Jong Tsjechië de tegenstander.