'Serie A-clubs tonen interesse in Groningen-middenvelder: snel bod verwacht'

'Serie A-clubs tonen interesse in Groningen-middenvelder: snel bod verwacht'
22 maart om 17:37
Laatste update: 22 maart om 17:50

FC Groningen-middenvelder Luciano Valente heeft zich in de kijker gespeeld bij de Italiaanse topclubs. Volgens Voetbal International kunnen de Groningers snel biedingen uit Italië verwachten.

Valente is dit seizoen doorgebroken bij Groningen. Onder andere Atalanta Bergamo, Bologna, Lazio, Salernitana, Sassuolo en Torino zouden interesse hebben in de Italiaan. Scouts van deze clubs zouden al vaker op de tribune hebben gezeten voor de middenvelder. Waar Valente begin dit seizoen veelvuldig in de basis stond, besloot trainer Dennis van der Ree er de afgelopen weken vaker voor om de Italiaan op de bank te positioneren. De afname van zijn speeltijd betekent echter niet dat Valente minder in de markt ligt aangezien Italiaanse media stellen dat er spoedig een bod van een Serie A-club komt voor de Italiaans jeugdinternational.

Valente heeft in Groningen nog een contract tot media 2026 waardoor de Groningers hoog in de boom kunnen zitten voor de geboren Groninger. Momenteel bereid Valente zich met Italië onder 20 voor op twee oefenduels in aanloop naar het jeugd-WK later dit jaar in Indonesië.