Nieuws

Groningen komt met statement: 'Wat ons betreft nooit meer in een voetbalstadion'

Groningen komt met statement: 'Wat ons betreft nooit meer in een voetbalstadion'

20 maart - 17:44

FC Groningen heeft zich in een fel statement uitgesproken tegen het wangedrag dat de supporter tijdens de Derby van het Noorden tegen SC Heerenveen vertoonde (0-2). De club schaamt zich voor de taferelen die zich op het veld afspeelden.

Zo’n vijf minuten voor tijd ging het mis. Jetro Willems ging verhaal halen bij de supporters van FC Groningen, waarna hij een vuistslag kreeg van één van de supporters. De club meldt nu dat er 'betrokken raddraaiers' zijn geïdentificeerd en dat er vijf medewerkers, waaronder de verdediger, aangifte hebben gedaan wegens bedreiging en mishandeling. Het is iets wat volgens algemeen directeur 'teleurstellend en frustrerend' wordt gevonden.

"Het is vreselijk om te moeten zien wat er vervolgens richting het einde van de wedstrijd gebeurt", begint hij op de clubsite. Gudde maakt vervolgens excuses namens Groningen. "Emoties horen bij voetbal, maar van spelers, trainers, medewerkers en vrijwilligers blijf je te allen tijde af. Dit gedrag accepteren we niet. Wat ons betreft komen de betrokken personen niet meer in een voetbalstadion", luidt de klare taal.

"Namens FC Groningen wil ik onze welgemeende excuses aanbieden aan de – veelal jonge – supporters die in de bewuste hoek van het stadion zaten en van dichtbij de incidenten hebben moeten meemaken", aldus de bestuurder, die het 'vreselijk' noemt. "En daarnaast aan alle andere supporters, die zich gistermiddag op welke wijze dan ook onveilig of onprettig hebben gevoeld in ons stadion. Dat is natuurlijk vreselijk. Wij voelen ons gesteund door het afkeurende geluid dat 99,9 procent van de bezoekers liet horen op het moment dat een paar individuen de middag verpestten", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s