Nieuws

Fábio Silva vindt geluk in Eindhoven: 'Periode bij Wolves was niet realistisch'

Fábio Silva vindt geluk in Eindhoven: 'Periode bij Wolves was niet realistisch'

22-03-2023 07:33

Het huwelijk tussen Fábio Silva en PSV loopt tot dusver voorspoedig. De Portugees wordt dit seizoen van Wolverhampton Wanderers gehuurd, maar zou graag langer in de lichtstad willen blijven.

Silva vertelt in uitgebreid gesprek met Voetbal International over zijn periode bij Wolves en de overstap naar PSV die volgde. De Portugees verliet droomclub FC Porto op achttienjarige leeftijd voor een avontuur in de Premier League. "Als er bedragen van veertig miljoen euro worden betaald, dan kunnen clubs dat soms niet weigeren. Dat was bij mij zo. Maar ik was net achttien jaar geworden. Een beetje pijn doet het wel dat ik niet nog meer heb kunnen laten zien bij Porto. Ik was achttien toen ik al in de Premier League speelde. Mensen vergeten mijn leeftijd vaak."

Uiteindelijk kwam PSV ter sprake als geïnteresseerde partij, met een voormalig topspits als trainer. "Dat was een hele belangrijke reden voor mij om naar PSV te gaan", meent Silva over de aanwezigheid van Ruud van Nistelrooij. "Ook om de club, want ik ben ambitieus. PSV is een topclub, we spelen om de titel en we kunnen de beker nog winnen. Maar voor mij als spits is het natuurlijk fantastisch om met Van Nistelrooij te werken. Hij was één van de beste spitsen ter wereld."