Nieuws

Silva ziet genoeg verbeterpunten in eigen spel: 'Dat is wat ik probeer te doen'

Silva ziet genoeg verbeterpunten in eigen spel: 'Dat is wat ik probeer te doen'

26-02-2023 21:53

Fábio Silva maakte zondag zijn basisdebuut bij PSV en beloonde zichzelf na negen minuten met een treffer, maar de Portugees is nog niet tevreden met zijn eigen spel. Na afloop van het duel met FC Twente maakt de aankoop van de Eindhovenaren duidelijk nog veel aan zichzelf te willen verbeteren.

Silva liet van zich horen na de wedstrijd tegen Twente. PSV moest leveren en wist de topper met 3-1 te winnen. "Het was heel belangrijk om hier te winnen en de aansluiting te houden", stelt de spits, opgetekend door het Eindhovens Dagblad. "We hadden het idee dat we tegen FC Twente snel konden scoren en we wisten dat we die kwaliteiten hadden. We hebben verdiend de zege gepakt en weten dat we onder druk staan. Bij PSV speel je namelijk voor de prijzen en dat is goede druk."

De Portugees werd voor 40 miljoen euro opgehaald door Wolves, maar kon daar niet in zijn element komen. Volgens de speler had dat niets te maken met zijn hoge prijskaartje. "Als jonge speler ga je soms voor veel geld weg bij een club, maar je moet je gewoon op je werk binnen en buiten het veld blijven focussen. Dat is wat ik probeer te doen. Ik moet namelijk nog heel veel verbeteren."

Een andere uitblinker in de wedstrijd tegen Twente was Johan Bakayoko. De vleugelspeler gaf twee perfecte assists in het duel.  "We hadden met Baka afgesproken om er veel te geven omdat we twee 'target men' in het strafschopgebied hadden. Er is goed op getraind en dat loont", besluit Silva.