Van Seumeren 'te ver gegaan' volgens RvC FC Utrecht: 'Past niet bij ons'

Van Seumeren 'te ver gegaan' volgens RvC FC Utrecht: 'Past niet bij ons'

21 maart om 19:54

De Raad van Commissarissen van FC Utrecht heeft gereageerd op het incident dat dit weekend in de kleedkamer plaatsvond. Het gedrag van grootaandeelhouder Frans van Seumeren in de kleedkamer van FC Utrecht wordt afgekeurd en de bestuurlijke afspraken zullen worden aangescherpt.

Na de wedstrijd tussen FC Utrecht en Go Ahead Eagles, die met 1-2 verloren ging in De Galgenwaard, zocht Van Seumeren de kleedkamer op. De aandeelhouder 'reageerde emotioneel richting de selectie en staf' en zou met Sean Klaiber fysiek in contact zijn gekomen.

"De manier waarop Frans heeft gehandeld past niet bij de normen en waarden van FC Utrecht, waar een veilig werkklimaat voorop staat", reageert de voorzitter va de RvC, Pieter Leyssius op de clubsite. "Frans is al 15 jaar een zeer betrokken aandeelhouder, die veel voor de club heeft betekend en nog altijd betekent, maar in zijn emotie is hij afgelopen zaterdag te ver gegaan."

Een dag na het incident bood Van Seumeren zijn excuses aan aan de staf en spelers. "Frans heeft er spijt van en heeft ons als RvC, maar ook de hele club, verzekerd dat dit nooit meer zal plaatsvinden."

'De RvC is ervan overtuigd dat na de gesprekken met Frans van Seumeren de kaders, verantwoordelijkheden en regels die gelden voor RvC-leden op de juiste manier nageleefd worden', valt er te lezen.