Nieuws

'Deschamps slaagt in zoektocht naar nieuwe Franse captain voor duel met Oranje'

'Deschamps slaagt in zoektocht naar nieuwe Franse captain voor duel met Oranje'

21-03-2023 07:25 Laatste update: 07:31

Kylian Mbappé wordt de nieuwe aanvoerder van het Franse elftal, melden verscheidene media uit het land. Sinds de aankondiging van het interlandpensioen van enkele routiniers zat bondscoach Didier Deschamps zonder captain, maar die lijkt hij in de aanvaller nu gevonden te hebben.

Na het WK in Qatar, waarin de finale werd verloren van Argentinië, vonden Hugo Lloris en Raphaël Varane het wel welletjes bij de Franse ploeg. Het ervaren duo was eerste en tweede aanvoerder van Les Bleus. De naam van Mbappé als nieuwe captain viel al bij de bekendmaking van de selectie, maar volgens Franse media heeft Deschamps de keuze voor hem nu definitief gemaakt.

Mocht Mbappé daadwerkelijk de aanvoerdersband krijgen, dan is dat niet de eerste keer dat deze om zijn arm zit. De ster van Paris Saint-Germain kreeg de band al eens tijdens een wedstrijd. Aanstaande vrijdag tegen het Nederlands elftal zal hij hem naar alle waarschijnlijkheid voor het eerst vanaf de aftrap krijgen. In clubverband draagt Mbappé de aanvoerdersband al.