Nieuws

'Ik zou Veerman opstellen tegen Frankrijk, lijkt qua spel het meeste op Frenkie'

'Ik zou Veerman opstellen tegen Frankrijk, lijkt qua spel het meeste op Frenkie'

20-03-2023 22:47 Laatste update: 22:51

Kenneth Perez zou Joey Veerman opstellen tegen Frankrijk als hij Ronald Koeman was. De middenvelder van PSV werd alsnog opgeroepen, nadat Frenkie de Jong geblesseerd afviel.

De Jong moest door een in El Clássico opgelopen blessure de EK-kwalificatieduels met Frankrijk aan zich voorbij laten gaan. Koeman heeft Veerman als zijn vervanger opgeroepen en dat begrijpt Perez wel. "Joey Veerman lijkt in zijn spel natuurlijk het meest op Frenkie de Jong", aldus de Deen bij VoetbalPraat van ESPN.

Perez ziet ook andere opties. "Je zou met Mats Wieffer, Wijnaldum en Xavi Simons kunnen spelen, als je Veerman niet wil opstellen. Maar ik zou Veerman wel opstellen, samen met Wieffer en Wijnaldum op tien. Tegen Frankrijk ook? Ja, hoor. Dan herstel je ook het koppel Wijnaldum met Memphis Depay."

In eerste instantie was Jordy Clasie de man die Frenkie zou moeten vervangen bij Oranje. De middenvelder bleek echter niet fit genoeg.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!