Henk Fraser kijkt met verbazing naar de situatie bij FC Utrecht met Van Seumeren

Fraser 'verbaasd' over Utrecht-incident: 'Diezelfde heren zitten er nu anders in'

21 maart om 06:52
Laatste update: 21 maart om 07:42

Henk Fraser verbaast zich over de houding van FC Utrecht in de situatie Van Seumeren. De voormalig oefenmeester van de Domstedelingen moest zelf het veld ruimen na een handgemeen met Amin Younes, maar de rijke eigenaar hoeft dat niet na 'een zeker niet minder ernstige' situatie met Sean Klaiber.

Eind 2022 werd Fraser op straat gezet. De leiding van Utrecht was onverbiddelijk nadat Fraser Younes bij de keel had gegrepen op een training. Afgelopen zaterdag ontstond er een nieuwe fysieke situatie tussen een speler van Utrecht en clubeigenaar Van Seumeren. 'In de ogen van de spelers was die situatie zeker niet minder ernstig', klinkt het in De Telegraaf.

"Die geluiden heb ik ook gehoord", begint Fraser in gesprek met de ochtendkrant. De trainer zet zijn vraagtekens bij de situatie. "Ik lees dan dat de situaties niet te vergelijken zijn, ook omdat de relatie tussen Frans en Klaiber anders is. Ik kan niet ontkennen dat ik me er wel over verbaas. Daar ga ik niet over liegen. Blijkbaar is er verschil tussen het ene fysieke moment en het andere. Diezelfde heren zitten er nu anders in."

"In mijn situatie heb ik heel open en eerlijk gecommuniceerd", vervolgt Fraser, die geen enkele mogelijkheid zag om alsnog aan te blijven. "Mijn persoonlijke mening was dat het een zaak was die we ook intern hadden kunnen oplossen. Met een boete, een behoorlijke boete, een reprimande, zoals het voorheen gebeurde. Maar de directie vond dat dit geen optie was. Daar was geen enkele ruimte voor. Het ging over gedragscodes, grensoverschrijdend gedrag en een machtspositie."

Omdat het nu clubeigenaar Van Seumeren betreft, lijkt het dat er andere maatstaven worden gehanteerd. "Het is aan anderen om te beoordelen of ze dit klassenjustitie vinden en of de directeur nu andere principes handhaaft. Er zijn nu ook andere belangen natuurlijk. Maar iedereen moet zelf maar oordelen of belangen invloed mogen hebben op principes", besluit hij.