Nieuws

Kalou: 'Feyenoord is een collectief, Ajax moet het meer van het individu hebben'

Kalou: 'Feyenoord is een collectief, Ajax moet het meer van het individu hebben'

19-03-2023 13:35 Laatste update: 13:52

Salomon Kalou stelt dat het grootste verschil tussen Feyenoord en Ajax de mentaliteit is. Volgens de voormalig Feyenoorder zijn de Rotterdammers meer een team en moet Ajax het meer hebben van de individuele klasse.

Kalou maakte jaren furore bij Feyenoord en was één van de spelers die op het veld stond toen de Rotterdammers voor het laatst in de Johan Cruijff ArenA wisten te winnen. "Ik vind dat Feyenoord meer een team dan Ajax is", vertelt Kalou bij RTV Rijnmond. "Feyenoord is echt een collectief, terwijl Ajax naar mijn mening meer van het individu moet hebben. Met de mentaliteit zit heel goed bij de Rotterdammers." Kalou geeft aan dat hij zondagmiddag extra gaat letten op Orkun Kökcü. "Ook vind ik Oussama Idrissi een goede speler. We moeten hen bij Feyenoord in de gaten houden."

Als favoriet voor de Klassieker wijst de aanvaller van AS Arta/Solar7, de koploper van de Djibouti Premier League, Feyenoord aan. "De club heeft nu het momentum en doet het in de Europa League ook nog eens goed. Ajax heeft daarentegen wat problemen en wint de wedstrijden moeizaam."