Álvarez kijkt uit naar beladen Klassieker

Álvarez kijkt uit naar beladen Klassieker: 'Dit is Ajax, iets meer respect graag'

19 maart 2023 om 12:57
Laatste update: 19 maart 2023 om 13:01

Edson Álvarez kijkt enorm uit naar De Klassieker. De Mexicaanse middenvelder is naar eigen zeggen gemaakt voor dit soort beladen wedstrijden.

"Dat ik hier nu weer voor een Klassieker sta, beschouw ik als gift in mijn leven", vertelt Álvarez in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik kan niet nerveus zijn en mezelf opvreten. Wedstrijden zijn een bonus en een zegen van God voor mij. Op mijn vijftiende had ik nooit voor mogelijk gehouden dat ik in een Europees land nog zulke grote wedstrijden zou spelen."

De Mexicaan gaat altijd hard in de duels en maakt de nodige overtredingen. "Ik heb geleerd situaties te herkennen en te weten hoe ver ik kan gaan. Dat mensen soms denken dat ik rood verdien, boeit me niet", stelt hij. "Ze kunnen praten, maar voelen achter de tv niet het vuur op het veld. Als Kudus, Stevie of Kenneth keer op keer wordt getrapt, voelt het alsof ze aan familie zitten. Dan sta ik op en zeg ik: ‘Dit is Ajax. Iets meer respect graag.’ Soms dacht ik dan de enige te zijn, maar nu vechten we weer samen en zijn we op de goede weg", aldus Álvarez.