Wedstrijdverslag

Memphis en Kluivert zien hoe Atlético weinig problemen kent met Valencia

Memphis en Kluivert zien hoe Atlético weinig problemen kent met Valencia

18-03-2023 23:42

Atlético Madrid heeft zaterdagavond een eenvoudige 3-0 zege geboekt op Valencia. Memphis Depay verscheen aan de aftrap bij de Madrilenen en Justin Kluivert begon bij de bezoekers. Beide Nederlanders maakten de negentig minuten niet vol.

Voor Memphis was het de derde basisplaats op rij. Samen met Antoine Griezmann vormde de Oranje-international het aanvallende duo. Hij was een aantal keer gevaarlijk, maar uiteindelijk was het Griezmann die de ban brak. Marcos Llorente bediende de Fransman, die vervolgens na wat geluk uitstekend afrondde.

Valencia leek weer op gelijke hoogte te komen middels een treffer van Hugo Duro, maar de VAR greep in wegens een overtreding op Memphis in de aanloop. Vlak na rust maakte Yannick Carrasco met de 2-0 aan alle onzekerheid een eind. Memphis werd na een dik een uur naar de kant gehaald voor Álvaro Morata. De Spanjaard gaf de assist op de 3-0 van Thomas Lemar.

Zodoende verstevigt Atlético haar derde plek in La Liga en is een ticket voor de Champions League steeds dichter bij. Valencia vecht op de zeventiende plaats nog altijd tegen degradatie.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!