Nieuws

Waterreus maakt opvallend gecombineerd Klassieker-elftal en kiest elf Ajax-spelers

Waterreus maakt opvallend gecombineerd Klassieker-elftal en kiest elf Ajax-spelers

14-03-2023 07:18
5

Als Ronald Waterreus de elftallen van Feyenoord en Ajax zou combineren, dan zou hij elf Ajacieden opstellen. De voormalig doelman geeft daar een opmerkelijke reden voor.

"Als je sec naar de spelers van Ajax kijkt, dan hebben zij betere spelers", begint Marco van Basten in de uitzending van Rondo op Ziggo Sport. Daar is Waterreus het mee eens, waarna zijn gecombineerde Feyenoord-Ajax-elftal wordt gepresenteerd. Er zijn alleen maar spelers van Ajax te zien, maar wel is er plaats voor Arne Slot.

"Ajax heeft een dramatisch seizoen en dat heeft ergens een reden. Dat komt ook door de leiding van de club", begint Waterreus zijn betoog. "Onder Schreuder werkte het niet en Heitinga doet het nu wel uitstekend met zeven overwinningen op rij. Het is alleen niet ontegenzeggelijk dat je als je Slot voor kwalitatief betere spelers zet dat ze dan altijd winnen", klinkt het.

Aankomende zondag wordt de Klassieker in de Johan Cruijff Arena gespeeld. Feyenoord gaat het duel met drie punten voorsprong op Ajax in.