Wedstrijdverslag

Atlético door het oog van de naald: Morata matchwinner, Depay kind van de rekening

Atlético door het oog van de naald: Morata matchwinner, Depay kind van de rekening

13-03-2023 23:17 Laatste update: 23:18

Atlético Madrid is maandagavond door het oog van de naald gekropen. De nummer drie van de Spaanse competitie leek lang puntverlies te gaan leiden bij middenmoter bij Girona FC, maar in de blessuretijd was Álvaro Morata de redder in nood.

Daarmee doet Atlético, dat met Memphis Depay in de basis begon, uitstekende zaken in de strijd om Champions League-voetbal. De eerste vier plekken in de ranglijst geven daar recht op. Het gat met plek vijf bedraagt nu zes punten.

Girona maakte het de ploeg van Diego Simeone flink lastig, vooral in de eerste helft. Atlético kreeg desondanks de nodige kansen. Antoine Griezmann stuitte tweemaal op doelman Paulo Gazzaniga en Depay schoot twee keer vanuit een kansrijke positie over.

Simeone wilde koste wat het kost wissen, en dat bleek ook uit zijn wissels in de tweede elft. Na dik een uur werd Depay naar de kant gehaald. In een gelijk opgaand tweede bedrijf kreeg Atlético uiteindelijk wat het toch wel verdiende. Morata was scherp en gleed bij de tweede paal een corner binnen.