Transfernieuws

'PSV wil problemen op rechtsachter oplossen en toont belangstelling in Van Ewijk'

'PSV wil problemen op rechtsachter oplossen en toont belangstelling in Van Ewijk'

13-03-2023 23:08 Laatste update: 23:44

PSV heeft wederom belangstelling getoond in Milan van Ewijk. Dat meldt het Eindhovens Dagblad maandagavond. De 22-jarige rechtsback van sc Heerenveen genoot eerder al interesse van de Eindhovenaren en zou om en nabij de vijf miljoen euro moeten kosten.

PSV kent nogal wat problemen op de rechtsbackpositie en is daarom op zoek naar mogelijke oplossingen. Het aantrekken van Van Ewijk zou daar een van zijn. De clubleiding zou de aan Sparta Rotterdam verhuurde Shurandy Sambo kunnen terughalen, maar de prestaties van Van Ewijk kunnen rekenen op veel lof en interesse. In Heerenveen is de voormalig ADO-speler zowel verdedigend als aanvallend van absolute waarde. In 29 wedstrijden was hij goed voor vijf goals en twee assists.

Mocht PSV doen besluiten om Van Ewijk definitief over te nemen, dan verschijnen er grote parallellen met de carrière van Denzel Dumfries. Beide heren speelden op achttienjarige leeftijd nog bij de amateurs en bereikten via Heerenveen de absolute top van de Eredivisie. Van Ewijks contract loopt in Friesland nog tot medio 2025.