Reactie

Koeman lijkt voorlopig veilig: 'Hij heeft een contract en dat respecteren we'

Koeman lijkt voorlopig veilig: 'Hij heeft een contract en dat respecteren we'

08-10-2021 11:26

Joan Laporta heeft andermaal gezegd achter Ronald Koeman te zullen blijven staan. De trainer van FC Barcelona boekt al weken matige resultaten met zijn ploeg, maar hoeft niet te vrezen voor een ontslag.

De clubpresident van Barcelona werd op de Catalaanse radio gevraagd naar de status van Koeman en daag kreeg de Nederlandse oefenmeester een bemoedigend antwoord. “Hij verdient ons vertrouwen”, klonk het tijdens El món a RAC1. “Hij heeft nog een jaar contract bij ons en dat moeten we respecteren.”

Tegelijkertijd lijkt contractverlenging in Camp Nou daarmee ver weg voor Koeman en dus zal hij nog dit seizoen moeten gaan presteren met het jonge Barcelona. Doorgaan in de Champions League en de titelrace lang spannend houden lijken daarbij van belang, maar in het miljardenbal staan de Blaugranas op nul uit twee en moeten de komende twee duels met Dinamo Kiev gewonnen worden.

Na de kansloze 3-0 nederlaag bij Benfica leek het over en sluiten voor Koeman, maar naar verluidt wist Jordi Cruijff er toen voor te zorgen dat de Nederlander in het zadel bleef. Het Koningskind adviseert Laporta en zou de president ingefluisterd hebben dat Koeman minder schuld heeft aan de resultaten dan hij denkt.