Transfernieuws

'Qatar gaat vol voor Manchester United: gigantisch miljardenbod in de maak'

'Qatar gaat vol voor Manchester United: gigantisch miljardenbod in de maak'

06-03-2023 15:55

Jassim Bin Hamad Al Thani is namens Qatar bezig om een bod van vijf miljard euro op Manchester United uit te brengen. Op die wijze hoopt het extreem rijke gasstaatje de nieuwe eigenaar van de Engelse topclub te worden.

Het nieuws wordt gebracht door het doorgaans goed geïnformeerde RMC Sport. Voor de aanstaande overname is er een stichting (Nine Two) opgericht om alles op de juiste juridische wijze te kunnen afwikkelen. INEOS zou eveneens geïnteresseerd zijn om Manchester United van de Glazer-familie over te nemen, maar Qatar zou op 'poleposition' liggen volgens het Franse medium.

Het voorstel van Nine Two zou extra aantrekkelijk zijn, doordat de Qatarese stichting de volledige schuldenlast van Manchester United op zich zou willen nemen. Die bedraagt - naar schatting - op dit moment zo'n 580 miljoen euro. Van een concreet aanbod is nog geen sprake, benadrukt RMC Sport.

In de komende weken zal er in Manchester verder worden vergaderd en krijgen de geïnteresseerde partijen toegang tot de zogeheten 'dataroom'. Daarin staan onder meer de wettelijke gegevens zoals lopende spelerscontracten, maar ook alle financiële informatie van de club. Vervolgens moet men na het bestuderen van de dossiers een 'verfijnd en bindend' bod uitbrengen.