Nieuws

'Barcelona wil transfervrij vertrek van routinier voorkomen en start gesprekken'

'Barcelona wil transfervrij vertrek van routinier voorkomen en start gesprekken'

04-03-2023 16:00

FC Barcelona gaat een poging doen om Sergio Busquets binnen boord te houden. De 34-jarige Spanjaard is in een bezit van een aflopend contract, maar als het aan de Catalanen ligt blijft hij nog langer bij de club.

Volgens Mundo Deportivo wil trainer Xavi Hernández dat Busquets nog even bij Barcelona blijft. De ervaren Spanjaard is de enige speler die nog over is uit het succesvolle Pep Guardiola-tijdperk en geldt als het verlengstuk van de oefenmeester in het veld.

Lang leek het erop dat Busquets de deur van Camp Nou achter zich dicht gaat trekken. De routinier staat in de belangstelling van verschillende clubs uit de Verenigde Staten en Saudi-Arabië en zou wel open staan voor een avontuur, maar daar lijkt nu wellicht weer verandering in te komen.

Eén reden die ongetwijfeld bij zal dragen aan het besluit om Busquets langer aan de club te binden, is de onzekerheid wat betreft het aantrekken van spelers komende zomer. De Spanjaarden hebben nog altijd de nodige financiële problemen.

Busquets is niet de enige veteraan die zich langer aan Barça kan verbinden. Onlangs werd het contract van Sergi Roberto al met één extra jaar verlengd.