Opstellingen

Opstelling FC Utrecht: Labyad maakt na twee jaar officiële terugkeer in basiself

Opstelling FC Utrecht: Labyad maakt na twee jaar officiële terugkeer in basiself

03-03-2023 18:56 Laatste update: 19:15

Zakaria Labyad verschijnt vrijdagavond voor het eerst sinds tijden aan de aftrap van een officiële voetbalwedstrijd. FC Utrecht contracteerde haar voormalig speler afgelopen winter, toen hij zonder club zat. Om 20.00 uur staat de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard op het programma.

De laatste keer dat Labyad vanaf minuut één meespeelde, stond hij nog onder contract bij Ajax. Dat was eveneens tegen Fortuna Sittard, op 24 januari 2021. Daarna kwam hij nog een paar keer in actie als invaller. Zijn aflopende contract in Amsterdam werd niet verlengd.

En dus moest de 29-jarige middenvelder annex aanvaller maandenlang vanaf de zijlijn toekijken, al kwam dat ook door blessures. Hij mocht revalideren in de Domstad en tekende er een paar weken later ook een contract. Afgelopen dinsdag maakte hij al zijn rentree. Dat ging zonder succes. FC Utrecht ging tegen de amateurs van SV Spakenburg met 1-4 onderuit in de kwartfinale van de KNVB beker.

Opstelling FC Utrecht: Barkas; Klaiber, Van der Hoorn, Sagnan, Van der Maarel; Toornstra, Van de Streek; Maeda, Labyad, Boussaid; Douvikas.

Opstelling Fortuna Sittard: Pandur; Pinto, Guth, Siovas, Cox; Bistrovic, Duarte; Córdoba, Özyakup, Buitink; Yilmaz.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!