Nieuws

Ancelotti verbaast zich over speelwijze van Barcelona: 'Dat kan niet in Camp Nou'

Ancelotti verbaast zich over speelwijze van Barcelona: 'Dat kan niet in Camp Nou'

03-03-2023 09:53 Laatste update: 11:10

Carlo Ancelotti verwijt de spelers van Real Madrid niets na de nederlaag tegen FC Barcelona (0-1). De oefenmeester van de Madrilenen verbaasde zich over de speelwijze van de Catalanen.

Een eigen doelpunt van Éder Militão zorgde voor het voor Real Madrid negatieve resultaat in het Estadio Santiago Bernabéu. "We hebben goed gespeeld, met veel intensiteit en veel druk naar voren", zei Ancelotti na afloop op de persconferentie. Volgens de Italiaan was er met het vooraf opgestelde plan niets mis. "Dat Barcelona zo weinig balbezit had, is positief. We hebben gepresteerd zoals we wilden, alleen dan zonder te scoren. In de buurt van het doel ontbrak het aan zorgvuldigheid."

Waar Ancelotti zeer te spreken was over zijn eigen ploeg, verbaasde hij zich over Barça. De oefenmeester verwacht dan ook een andere wedstrijd in het Spotify Camp Nou. "Als we dan weer met deze intensiteit spelen, zullen we nog meer kansen krijgen. Want Barcelona kan niet zo verdedigen in Camp Nou. Het was best raar om Barcelona zo te zien spelen", besloot hij.

De return van de halve finale in de Copa del Rey staat gepland op 5 april.