Nieuws

KNVB-bestuurder Nigel de Jong: 'Powerpoint-presentatie geven kan best lastig zijn'

KNVB-bestuurder Nigel de Jong: 'Powerpoint-presentatie geven kan best lastig zijn'

02-03-2023 14:35

Nigel de Jong had aan het begin van zijn aanstelling als directeur topvoetbal van de KNVB niet alle kennis paraat, erkent hij zelf. De voormalig Oranje-international deed een boekje open op de website van de UEFA.

Voordat De Jong in beeld kwam voor de bestuursfunctie bij de KNVB, deed hij een twee jaar durende Executive Master for International Players. Dat is een versnelde cursus voor oud-profvoetballers. Zijn opleiding heeft wel degelijk een rol gespeeld in de keuze van de KNVB om hem aan te stellen, denkt hij. "Voor een organisatie is het belangrijk om te zien dat iemand bereid is om te leren voordat hij aan een nieuw avontuur begint", begint De Jong.

"Voor de KNVB was het van belang dat ik deze opleiding volgde", vervolgt De Jong. "Men begreep dat ik niet alleen een voetballer was, maar ook iemand met een stel hersenen dat ik buiten het veld kan gebruiken. Wat ik heb geleerd? Veel over mezelf, over wat ik wel en niet kan. Voetballers hebben een groot ego, denken dat ze alles kunnen. Soms is het dan handig om in een klaslokaal te zitten en erachter te komen dat het geven van een Powerpoint-presentatie best lastig kan zijn", besluit hij.

De Jong ziet over enkele weken toe hoe het Nederlands elftal gaat presteren. Oranje speelt ik de EK-kwalificatiereeks tegen Frankrijk en Gibraltar, op respectievelijk 24 en 27 maart.