Nieuws

'PSV ziet geblesseerde Sávio revalidatietraject ingaan bij Manchester City'

'PSV ziet geblesseerde Sávio revalidatietraject ingaan bij Manchester City'

02-03-2023 09:49

PSV-aanvaller Sávio is de komende tijd bij Manchester City te vinden, meldt het Eindhovens Dagblad. De aan de Eindhovenaren verhuurde aanvaller kampt met fysieke problemen waar hij van gaat herstellen in Engeland.

Afgelopen zomer werd Sávio op huurbasis naar PSV gehaald in samenwerking met de City Football Group. De investeringsmaatschappij die onder andere eigenaar is van Manchester City kocht de Braziliaan van Atlético Mineiro en bracht hem onder contract bij satellietclub Troyes AC, dat hem gelijk weer doorverhuurde aan de Eindhovenaren.

Sávio kwam tot nu toe in zes Eredivisiewedstrijden in actie, maar speelde zijn wedstrijden voornamelijk bij Jong PSV. Begin 2023 lieten de Brabanders de 18-jarige aanvaller meedoen met de Braziliaanse O18 op het wereldkampioenschap, waar hij geblesseerd van terug werd gehaald. Volgens het ED gaat hij nu hiervan revalideren bij Manchester City.

Volgens het medium erkent PSV nog altijd het potentieel van Sávio, die zich nog niet heeft kunnen laten zien. De Braziliaan wordt in eerste instantie voor één jaar gehuurd, maar er bestaat een kans dat de samenwerking alsnog wordt uitgebreid.