Nieuws

Giménez cruciaal voor Feyenoord: 'Hij kan topscorer van de Eredivisie worden'

Giménez cruciaal voor Feyenoord: 'Hij kan topscorer van de Eredivisie worden'

02-03-2023 06:55
3

Santiago Giménez was woensdagavond weer eens goud waard voor Feyenoord. De Mexicaanse spits brak tien minuten voor tijd de ban in een nogal behoudende kwartfinale van de KNVB beker tegen sc Heerenveen: 0-1. In de Feyenoord-podcast van FC Rijnmond wordt alvast gesteld dat Giménez op deze voet best eens kans kan maken op de topscorerstitel in de Eredivisie.

"Hij heeft nu al een body, is fysiek sterk en hij is nog hartstikke jong, dus daar zit ook nog groei in", aldus Feyenoord-watcher Dennis van Eersel. Hij verwacht nog veel meer doelpunten van de 21-jarige aanvaller wanneer hij nog sterker wordt. "Ik zie steeds meer punten bij hem waardoor hij op langere termijn, misschien wel al volgend seizoen, topscorer van de Eredivisie kan worden. Ik zie daar echt een groei in bij hem."

Tegen Heerenveen scoorde Giménez in zijn vijfde uitwedstrijd op rij. Cijfers die indruk maken. "Moet je nagaan als hij volgend seizoen echt een vol seizoen spits is in de basis van Feyenoord. Hij heeft het nu met veel invalbeurten moeten doen. Wat gaat dan zijn doelpuntenaantal worden? Dan heeft hij ook die Champions League-potjes tussendoor, dus dan moet je nog gaan afwachten hoe dat gaat", aldus Van Eersel, alvast vooruitblikkend met een kleine knipoog.