Nieuws

Jensen maakt statement bij overvol middenveld Utrecht: 'Dit wil ik ook laten zien'

Jensen maakt statement bij overvol middenveld Utrecht: 'Dit wil ik ook laten zien'

28-02-2023 12:55
1

Victor Jensen kreeg onlangs de kans zich van zijn beste kant te laten zien op het overvolle middenveld van FC Utrecht en stelde niet teleur. De 23-jarige speler gaf een assist, een voorassist en lijkt zich op te kunnen maken voor een basisplek tegen Spakenburg in de KNVB Beker.

Jensen mag spreken van een fraaie invalbeurt tegen Sparta. Utrecht won het affiche met 3-0 en dat kwam mede door de middenvelder. "Het waren drie belangrijke punten en het was een mooie invalbeurt. Een doelpunt gemaakt en een paar goede acties laten zien. Een assist en een voorassist. Het waren drie goede momenten. Daar ben ik heel blij mee", stelt Jensen tegenover De Telegraaf.

Door een fikse blessuregolf bij Utrecht lijkt Jensen voorlopig de kans te krijgen in de Domstad. Uitblinker Taylor Booth is aan de rug geblesseerd en zal daarom niet in actie komen tegen Spakenburg. Jensen kwam op de rechterkant in het veld tegen Sparta. "Ik wil graag in beweging zijn en tussen de linies spelen. Dat kan ik goed vanaf die positie. Samen met de nummer tien-posities is het een van de betere posities voor mij. Maar ik zou ook als acht kunnen spelen en eventueel als zes. Dat is niet mijn sterkste punt, maar ik zou het wel kunnen invullen."

Utrecht staat dinsdag tegenover Spakenburg in de KNVB Beker. Het toernooi staat bekend als de plek waar kleine ploegen stunten, dus Jensen is op zijn hoede. "Zo’n tegenstander heeft niks te verliezen, dus dat maakt het altijd lastig. We zullen er mentaal moeten staan vanaf de eerste minuut. Als we vol vertrouwen spelen en ons eigen ding blijven doen, moet het goed komen", besluit de middenvelder.