Nieuws

Bekerkoorts stijgt bij Utrecht: 'Amateurs net zo benaderen als elke andere ploeg'

Bekerkoorts stijgt bij Utrecht: 'Amateurs net zo benaderen als elke andere ploeg'

27-02-2023 15:42

FC Utrecht staat dinsdagavond in de kwartfinales van de KNVB beker tegenover stuntploeg Spakenburg. De amateurs schakelden in een eerder stadium al FC Groningen uit en mogen het nu in De Galgenwaard laten zien tegen de Domstedelingen, die in 2004 voor het laatst zegevierden. Michael Silberbauer en Jens Toornstra willen elke vorm van eventuele onderschatting hoe dan ook voorkomen.

"Het is nooit eenvoudig. Natuurlijk zijn wij het betere team, maar dat moet je wel laten zien", aldus de Deense coach in gesprek met De Telegraaf. "Zij zullen alles uit de kast halen in één wedstrijd. We moeten de wedstrijd net zo benaderen als elke andere. Als we maar een paar procent minder brengen, dan is het verschil niet meer zo groot. Dat hebben we bijvoorbeeld kunnen zien bij de uitschakeling van FC Groningen door Spakenburg."

Hij kan in ieder geval niet beschikken over Taylor Booth, de Amerikaan die sinds de winterstop als hangende rechtsbuiten fungeert. In de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam van afgelopen vrijdag (0-3 winst) viel hij geblesseerd uit. Een grote opsteker was daarentegen de veelbelovende invalbeurt van Victor Jensen, die overkwam van Jong Ajax. Silberbauer is zeer te spreken over de prestaties van zijn landgenoot. "Hij doet het geweldig en laat zien dat hij klaar is om de strijd aan te gaan om de basisplekken. Dat is een harde strijd, want we hebben heel veel opties."

Tegen Spakenburg kan Silberbauer namelijk voor het eerst ook beschikken over Zakaria Labyad, die terugkeerde naar de Domstad. Hij heeft het laatste deel van zijn kruisbandrevalidatie afgewerkt. Bas Dost, Nick Viergever, Can Bozdogan en Django Warmerdam ontbreken nog wel.

Routinier Jens Toornstra kent het klappen van de zweep wat betreft de bekercompetitie. Met Feyenoord won hij de dennenappel tweemaal, in 2016 en 2018. Daar had in 2020 nog een derde bij kunnen komen, maar die finale – uitgerekend tegen FC Utrecht – ging door coronamaatregelen niet door. "Daar moet ik het hier maar niet te veel over hebben, want dat ligt gevoelig. Het zou mooi zijn om nu hier met FC Utrecht mijn derde beker te winnen. Maar eerst hebben we de focus op deze kwartfinale."