Nieuws

Van Seumeren trekt conclusie bij FC Utrecht: 'We zijn een beetje gestagneerd'

Van Seumeren trekt conclusie bij FC Utrecht: 'We zijn een beetje gestagneerd'

24-02-2023 14:35

Frans van Seumeren vindt het te lang duren voordat FC Utrecht eens in de topvijf beland. De investeerder ziet de laatste jaren te weinig progressie op de ranglijst van de Eredivisie.

Sinds Van Seumeren bij Utrecht in ingestapt, is de vierde plaats die in 2017 werd behaald de hoogst genoteerde klassering. De laatste vier jaar werden de Domstedelingen echter drie keer zesde en één keer zevende.

"We zijn een beetje gestagneerd, vind ik", begint Van Seumeren in gesprek met de NOS. Het doel van de bestuurder is in ieder geval duidelijk. "Ik vind dat het eigenlijk te lang duurt voordat we met Utrecht in die topvijf belanden. Want dat is toch uiteindelijk de droom van de club. En van de supporters. Utrecht is de vierde stad van Nederland; die plek moeten we innemen."

Toch ziet Van Seumeren dat er zich de laatste jaren ook positieve ontwikkelingen hebben voorgedaan, waar hij zelf ook een grote rol in heeft gespeeld. "Ik zit inmiddels vijftien jaar bij de club en de begroting is in die periode gegroeid van 14 miljoen naar nu 25 miljoen. Het aantal toeschouwers was altijd 14.000, 15.000 en nu 20.000. De sponsoren zijn enorm toegenomen", besluit hij.

Vrijdagavond komt Utrecht in actie in de Eredivisie. Op Het Kasteel is directe concurrent Sparta de tegenstander. Mocht Utrecht winnen, dan komen ze gelijk in aantal punten met de Rotterdammers.