Opinie

Kieft snapt Van Nistelrooij niet: 'Kan je niet zeggen over zo'n tegenstander'

Kieft snapt Van Nistelrooij niet: 'Kan je niet zeggen over zo'n tegenstander'

23-02-2023 18:31

Wim Kieft en Kees Jansma kraken PSV in aanloop naar het treffen met Sevilla. Volgens de analisten is de uitspraak dat de Eindhovenaren de 'beste eerste helft' tegen de Spanjaarden speelden, veelzeggend over de huidige staat van het elftal.

Na afloop van het duel met Sevilla in Spanje zei Ruud van Nistelrooij de beste eerste 45 minuten van PSV van het seizoen te hebben gezien. "Iedereen dacht bij 0-0, prima...", begint Jansma bij RTL7. "Toen kwam die fout van De Jong en Veerman. Als ze zeggen dat dit de beste wedstrijd van het seizoen is, is dat veelzeggend. Het is zo wisselvallig. Ze dachten misschien dat het heel goed ging, omdat het bij rust 0-0 stond."

Collega-analist Kieft is het met de voormalig perschef van Oranje eens. "Je kan niet zeggen dat het de beste wedstrijd van het seizoen is", stelt hij. "Je speelt tegen een tegenstander van een heel ander niveau en je weet dat heel kleine foutjes bepalend zijn. Dat geldt voor een beslissende actie of bij een goal. Ik was het niet eens met die analyse (van Van Nistelrooij, red.)."