Opstellingen

Vermoedelijke opstelling Ajax: Álvarez 'gewoon' in de basis, ook Bassey begint

Vermoedelijke opstelling Ajax: Álvarez 'gewoon' in de basis, ook Bassey begint

23-02-2023 06:44 Laatste update: 06:44

Ajax hoopt zich donderdagavond ten koste van FC Union Berlin te kwalificeren voor de achtste finale van de Europa League. De verwachting is dat John Heitinga 'gewoon' met Edson Álvarez in de basis begint.

Vanwege een in het duel met Sparta Rotterdam opgelopen schouderblessure was Álvarez een twijfelgeval voor de return met Union Berlin, maar de Mexicaan begint volgens het Algemeen Dagblad 'gewoon' in de basis. De Mexicaans international begint net als vorige week, toen de Amsterdammers in de Johan Cruijff Arena niet verder dan een 0-0 gelijkspel kwamen, op het middenveld als controleur.

Dat betekent ook dat Calvin Bassey zijn rentree weer maakt in het basiselftal van Ajax. De Nigeriaanse verdediger moest na zijn basisplaats tegen Union in het weekend weer genoegen nemen met een reserverol tegen Sparta, maar in het cruciale duel in Berlijn mag de linkspoot weer aan de aftrap beginnen. Davy Klaassen verdwijnt daardoor weer uit het basiselftal. Steven Berghuis en Kenneth Taylor genieten samen met Álvarez de voorkeur op het middenveld.

Het aanvalstrio in Berlijn is hetzelfde als in Amsterdam. Aanvoerder Dusan Tadic begint in de punt en zal worden geflankeerd door Mohammed Kudus en Steven Bergwijn. Brian Brobbey begint daardoor wederom op de bank. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Rulli; Rensch, Timber, Bassey, Wijndal; Álvarez, Berghuis, Taylor; Kudus, Tadic, Bergwijn

Vermoedelijke opstelling Union Berlin: Ronnow; Juranovic, Doekhi, Knoche, Baumgartl, Roussilon; Laidouni, Khedira, Thorsby; Becker, Behrens

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!