Nieuws

Weerzien met Ajax onzeker: Vitesse-doelman Scherpen kampt met blessure

Weerzien met Ajax onzeker: Vitesse-doelman Scherpen kampt met blessure

22-02-2023 19:11

Het is nog allerminst onzeker of Kjell Scherpen aanstaande zondag onder de lat staat bij Vitesse. De 23-jarige doelman raakte afgelopen zaterdag geblesseerd tegen FC Volendam. Komend weekend staat het weerzien met zijn oude club Ajax op het programma.

Dat meldt De Gelderlander woensdag. Daardoor nemen de kopzorgen voor trainer Phillip Cocu toe. Scherpen zag hoe zijn ploeg met 2-0 verloor, maar speelde de wedstrijd wel uit. Eerder dit seizoen hield hij al eens een blessure over aan het uitduel met SC Cambuur. Beide ploegen spelen, niet geheel ontoevallig, op kunstgras.

Scherpen speelde tussen 2019 en 2021 twee wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax. De boomlange keeper wordt momenteel door Brighton & Hove Albion verhuurd aan Vitesse. In Arnhem beleeft hij een redelijk zwaar seizoen. Door de eerdere blessure en een schorsing mistte hij al zes wedstrijden. Bovendien incasseerde Scherpen al twintig doelpunten in veertien duels.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!