Nieuws

Tadic bewierookt: 'Heitinga heeft Ajax-aanvoerder voorlopig gereanimeerd'

Tadic bewierookt: 'Heitinga heeft Ajax-aanvoerder voorlopig gereanimeerd'

21-02-2023 11:07

Hans Kraay junior is lovend over de rol die Dusan Tadic momenteel vervult bij Ajax. De ESPN-analist vindt het prachtig dat de captain van de Amsterdammers zijn ploeggenoten wil beschermen.

Sinds John Heitinga aan het roer staat bij Ajax fungeert Tadic bij de regerend landskampioen. "Heitinga heeft hem voorlopig gereanimeerd", stelt Kraay bij Voetbalpraat van ESPN. "Hij maakte tegen Sparta Rotterdam (4-0) zijn honderdste goal en heeft ongelooflijke cijfers. Dat is hartstikke leuk, maar na afloop vroeg ik: heeft het je pijn gedaan dat er zoveel kritiek op je is geweest?"

Tadic liet weten dat dit hem geen pijn heeft gedaan. "Ik wil toch aanvoerder zijn, ik wil het boegbeeld zijn", herhaalt Kraay het antwoord van de Serviër. "In deze jungle van mensen met lange tenen is de zelfkritische Tadic heel mooi", zegt de ESPN-analist, die veel bewondering heeft voor de Ajacied.

De Ajax-aanvoerder bereikte afgelopen weekend tegen Sparta Rotterdam de magishce grens van honderd doelpunten in het Ajax-shirt. Tadic is na Luis Suárez de eerste Ajacied die deze mijlpaal weet te bereiken.