Transfernieuws

Labyad spreekt van 'droom' bij presentatie: 'Altijd goed contact onderhouden'

Labyad spreekt van 'droom' bij presentatie: 'Altijd goed contact onderhouden'

20-02-2023 13:34
1

Zakaria Labyad ziet een droom in vervulling gaan door nu terug te keren naar FC Utrecht. De aanvallende middenvelder werd maandag gepresenteerd in de Domstad en tekende een contract voor anderhalf jaar.

Na vier jaar Ajax was de technisch fijnbesnaarde voetballer transfervrij, nadat zijn aflopende contract niet verlengd werd en hij een zware knieblessure had opgelopen. De laatste fase in zijn herstel, revalideerde Labyad bij FC Utrecht. "Ik kon ook bij Ajax revalideren, maar daar heb ik bewust niet voor gekozen", zegt hij tegen het clubkanaal van zijn nieuwe werkgever.

Lang hoefde Labyad niet te twijfelen toen Jordy Zuidam hem een contractaanbieding deed. "Het moment dat we een gesprek aangingen, was er snel een akkoord bereikt." Sean Klaiber speelde een rol in de beslissing van de aanvallende middenvelder om terug te keren. "Ik heb altijd goed contact gehouden met hem. Met alle andere jongens en de technische staf heb ik een goede klik. Dit voelt voor mij als de juiste keuze."

Volgens Labyad zit er veel potentie in de spelersgroep van de huidige nummer zeven van de ranglijst. "Ik heb een positieve indruk. Er wordt gespeeld met heel veel positieve energie. Mijn hele familie is voor FC Utrecht, dus dat is altijd leuk en fijn. Ik ben zelf een jongen uit de stad. Dat ik dit weer mag beleven, is voor iedere Utrechter een droom."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!