Transfernieuws

FC Utrecht heeft beet en presenteert Labyad: 'Welkom thuis, Zakaria'

FC Utrecht heeft beet en presenteert Labyad: 'Welkom thuis, Zakaria'

20-02-2023 13:13 Laatste update: 13:13
1

Zakaria Labyad blijft actief in de Eredivisie. De transfervrije voetballer heeft een contract getekend bij FC Utrecht. Het nieuws wordt door de Domstedelingen bevestigd via de offciële kanalen.

FC Utrecht maakt bekend dat de aanvallende middenvelder met onmiddelijke ingang aansluit bij het eerste elftal onder leiding van trainer Michael Silberbauer. Labyad was sinds zijn vertrek bij Ajax in de afgelopen zomer en hield al geruime tijd zijn condititie op peil bij zijn voormalig werkgever. 

De geboren en getogen Utrechter heeft zijn krabbel gezet onder een contract voor anderhalf seizoen met een optie voor nog één jaar. In 2018 verdiende Labyad nog een transfer naar Ajax, nadat hij indruk had gemaakt in het shirt van de subtopper. De Amsterdammers telden zo'n zes miljoen euro voor hem neer. 

Bij Ajax ging het de technisch begaafde voetballer minder af, mede ingegeven door blessures. Desalniettemin is Jordy Zuidam dolblij. "Dat Zakaria een onwijs goede voetballer is, staat buiten kijf en weten wij bij FC Utrecht als geen ander", reageert hij via de clubsite. "De afgelopen periode hebben we die kwaliteiten ook steeds meer terug zien komen bij Zakaria en zijn we het gesprek over de toekomst aangegaan."

Volgens de beleidsbepaler wilde de hoofdrolspeler zelf 'heel graag' terugkeren bij FC Utrecht. "Wij wilden hem graag toevoegen aan onze selectie, dus daar waren we snel over uit. We zijn erg blij dat we Zakaria weer FC Utrecht-speler mogen noemen", aldus Zuidam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!