Ramselaar na negen maanden weer in actie

Ramselaar maakt na negen maanden rentree: 'Het toekijken was niet leuk'

20 februari om 07:35

Bart Ramselaar raakte in mei zwaargeblesseerd aan zijn knie en kon zondag eindelijk weer zijn opwachting maken in de Eredivisie. De middenvelder van FC Utrecht wist met zijn ploeg een gelijkspel af te dwingen tegen PSV.

Ramselaar kwam de laatste tien minuten in actie voor FC Utrecht en sprak na afloop met ESPN over zijn terugkeer. "Vooral het toekijken was niet leuk. Je wilt je team helpen. Het revalideren duurde lang en was geen leuke tijd. Vooral in het begin, toen ik na de operatie niet kon lopen. De laatste maanden voelde ik me goed en maakte ik stapjes. Vandaag werd ik eindelijk beloond met mijn rentree."

De middenvelder verving doelpuntenmaker Othmane Boussaid, waardoor het publiek een dubbele staande ovatie gaf. "Af en toe was ik wat terughoudend, maar het voelde goed. Het was een vermakelijke wedstrijd die op en neer ging. In de laatste fase waren er veel kansen voor PSV en kwamen we nog goed weg dat het bij 2-2 bleef."

Volgens de teruggekeerde speler is het doel van FC Utrecht duidelijk. "Europees voetbal halen. Hoe maakt niet uit." De Domstedelingen staan zevende in de competitie en doen nog altijd mee in de strijd om de KNVB-Beker.