PSV weet niet te overtuigen en morst punten op bezoek bij FC Utrecht

19-02-2023 16:24
1

FC Utrecht en PSV hebben elkaar in een enerverende wedstrijd in evenwicht gehouden. Het duel tussen de nummer vier en zeven van de Eredivisie eindigde in 2-2.

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van het hoofd van Luuk de Jong. De spits kreeg een goede kopkans na een voorzet van Joey Veerman, maar doelman Vasilias Barkas keerde de inzet. Na een half uur spelen viel de openingstreffer aan de andere kant. Othmane Boussaid haalde van afstand uit en schoot op heerlijke wijze de 1-0 tegen de touwen. Utrecht kreeg meer vertrouwen na de openingsgoal en drukte PSV terug op eigen helft. Waar de 2-0 in de lucht hing, viel op slag van rust het doelpunt aan de andere kant. Johan Bakayoko werd vrijgespeeld door De Jong en tekende de 1-1 aan.

Na rust kwam PSV wat beter in de wedstrijd en werd het meerdere malen gevaarlijk. De Jong leek al snel de 1-2 binnen te werken, maar de aanvoerder van PSV werd teruggefloten wegens buitenspel. Enkele minuten later schoot de spits uit een rebound weer raak en weer werd hij teruggevlagd door de grensrechter. Dit keer onterecht. De VAR bekeek de beelden en keurde de treffer alsnog goed: 1-2.

De Eindhovenaren konden niet lang genieten van de voorsprong. Sander van de Streek schoot Utrecht vanaf randje zestien razendsnel op gelijke hoogte: 2-2. In de slotfase probeerde beide ploegen nog de overwinning uit het vuur te slepen, maar er vielen geen doelpunten meer.  Door het gelijkspel blijft PSV haken op de vierde plek in de Eredivisie. Utrecht blijft zevende met drie punten achterstand om nummer zes Sparta, dat later op de dag op bezoek gaat bij Ajax.