Reactie

Tadic scoort honderdste en vindt vorm terug bij Ajax: 'Je moet constant presteren'

Tadic scoort honderdste en vindt vorm terug bij Ajax: 'Je moet constant presteren'

19-02-2023 19:19 Laatste update: 19:20
1

Dusan Tadic nam Ajax zondagmiddag bij de hand in de met 4-0 gewonnen competitiewedstrijd tegen Sparta Rotterdam. De Servische aanvoerder scoorde tweemaal en gaf een assist, en was daarmee logischerwijs de Man of the Match. Hij kreeg de afgelopen weken aardig wat kritiek, maar erkent voor de camera's van ESPN zijn vorm weer te hebben teruggevonden.

"Het belangrijkste is dat Ajax wedstrijden wint en dan is het niet belangrijk of ik 'on fire' was", zo begint Tadic bescheiden. "Toen John (Heitinga, red.) kwam, begonnen we weer met het spelen van goed voetbal. We genieten en glimlachen weer. Daar moeten we mee doorgaan, want dat is wat Ajax nodig heeft."

Hij maakte de openingstreffer, gaf de assist voor de 2-0 op Kenneth Taylor en stelde een kwartier na rust de zege definitief veilig met een benutte strafschop. Vooral de assist op Taylor was van ware schoonheid. "Een chipje, ja. Ik zeg altijd tegen mijn teamgenoten dat wanneer ze met mij spelen, ze doelpunten gaan maken. Als ze gaan lopen, dan krijgen ze hem wel."

Tadic maakte zijn honderdste treffer in het eerste van Ajax. "Dat is niet slecht. Wellicht heb ik meer assists, maar oké." Desondanks kreeg hij de afgelopen weken aardig wat kritiek wegens tegenvallende prestaties. "Dat doet me niet pijn. Dat is normaal. Ik ben aanvoerder van Ajax, een van de meest ervaren spelers en ik speelde slecht. Dan ben ik de eerste die zich aangesproken voelt. Natuurlijk wil je dat liever niet horen, maar dat is voetbal en dat hoort bij Ajax. Je moet constant presteren. Als dat niet gebeurt, dan moet ik daar oplossingen voor verzinnen. Ook voor het team. Als we als team goed zijn, dan kunnen we onze kwaliteiten laten zien en dat doen we nu."