Opinie

De Mos prijst trainer uit rechterrijtje: 'Na Slot de beste van de Eredivisie'

De Mos prijst trainer uit rechterrijtje: 'Na Slot de beste van de Eredivisie'

18-02-2023 14:09

Volgens Aad de Mos is Dick Lukkien na Arne Slot de beste trainer van de Eredivisie. Vooral de duidelijke inhoud van de FC Emmen-coach vindt De Mos zeer te prijzen. Hij zou er niet raar van opkijken als Lukkien, die al zeven jaar de eindverantwoordelijke is op De Oude Meerdijk, na het huidige seizoen naar FC Groningen of FC Twente vertrekt.

"Het zou natuurlijk ook kunnen dat hij naar een andere club gaat. Ik vind Lukkien na Arne Slot de beste coach van de Eredivisie", zo stelt De Mos in gesprek met het Dagblad van het Noorden. "Ik ken de beste man niet persoonlijk, maar wat hij voor de wedstrijd zegt, komt vaak uit. Inhoudelijk komt hij goed over, dus voor de spelers zal hij ook erg duidelijk zijn. Als hij naar een andere club gaat, moet hij op zijn gevoel afgaan."

Lukkien werd geboren in Winschoten, speelde jarenlang bij BV Veendam en droeg tussen 2011 en 2016 als assistent-trainer bij aan het succes van FC Groningen. De Trots van het Noorden won in 2015 de KNVB beker. "Als hij Groningen ziet zitten, moet hij daarheen. Als Arnold Bruggink hem wil, moet hij naar FC Twente. Beide clubs zouden goed bij hem passen."

Lukkien promoveerde met FC Emmen in 2018 voor het eerst in de geschiedenis van de Drentse club naar de Eredivisie. Drie jaar later volgde een degradatie, maar na een jaar van afwezigheid keerde Emmen alweer terug op het hoogste niveau. Ze staan momenteel op de zestiende plaats, waar een degradatiestrijd heerst met onder meer SC Cambuur, FC Groningen en FC Volendam.