Nieuws

Mourinho verklaart reden verlies Roma: 'Salzburg speelt makkelijke wedstrijden'

Mourinho verklaart reden verlies Roma: 'Salzburg speelt makkelijke wedstrijden'

17-02-2023 07:13

José Mourinho ging donderdag met AS Roma onderuit op bezoek bij Red Bull Salzburg en lijkt wel te weten waar dat door komt. Volgens The Special One heeft RB Salzburg het te makkelijk in de eigen competitie, terwijl Roma voor elk punt strijdt in Italië. 

Salzburg won het thuisduel met 1-0 en Mourinho voegde zich na afloop bij de pers. De Portugees baalt van het resultaat. "Het gebeurt vaak in het voetbal dat het betere team verliest, dat is niets nieuws. De wedstrijd van vandaag was daar een goed voorbeeld van. Het team dat de wedstrijd eigenlijk lange tijd controleerde, meer kansen had en geen strafschrop kreeg die we wel hadden moeten krijgen, heeft verloren. We verdienden het te winnen", meent Mourinho.

Volgens Mourinho heeft Salzburg alle tijd gehad om spelers te wisselen in de eigen competitie. Daardoor was de ploeg meer uitgerust voor het Europese affiche. "We hebben niet de selectie zoals Salzburg en we spelen in een andere competitie dan Salzburg. We spelen in een competitie waar elke wedstrijd erg moeilijk is, elk punt is zijn gewicht waard in goud. Salzburg speelt in een competitie waar ze dominant zijn, ze hebben gemakkelijke wedstrijden en ze kunnen spelers wisselen - en ze hebben een selectie om te roteren, wij niet", besluit Mourinho.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!