Nieuws

Simons duidelijk over PSG-terugkoopclausule: Degene die beslist, ben ik

Simons duidelijk over PSG-terugkoopclausule: "Degene die beslist, ben ik"

16-02-2023 10:18 Laatste update: 10:20

Xavi Simons heeft in een interview met MARCA aangegeven dat de beslissing om wel of niet terug te keren naar Paris Saint-Germain volledig bij hemzelf ligt. De PSV-smaakmaker zegt gelukkig te zijn in Eindhoven, maar geeft tegelijkertijd aan dat de toekomst onvoorspelbaar is.

In gesprek met de Spaanse krant gaat het onder meer over zijn keuze om in de afgelopen zomer te vertrekken bij PSG en om zijn geluk in Nederland te beproeven. "Van Nistelrooij was een van de redenen waarom ik kwam", blikt Simons terug bij MARCA. "Ik wilde met hem werken en van hem leren. Hij is een legende en niet iedereen kan zeggen dat ze met hem hebben gewerkt. Voor mij is het een feest om met hem samen te werken."

De terugkoopoptie - Paris Saint-Germain kan hem in de aankomende zomer voor twaalf miljoen euro terugkopen - houdt de gemoederen bezig. "Ik heb voor vijf jaar getekend bij PSV en ik ben heel gelukkig, maar ik weet niet wat er in de toekomst kan gebeuren", vervolgt Simons. "Er is een terugkoopoptie. Degene die beslist ben ik. Uiteindelijk heb ik het laatste woord."

Met PSV is de middenvelder annex aanvaller nog in de race voor de KNVB beker, de Eredivisie en de Europa League. "Alles winnen, dat is mijn doel. Ik ben jong. Ik wil alles nastreven. Het is moeilijk, maar niets is onmogelijk."