Nieuws

Teamgenoot looft Frenkie: 'Spelers als Gavi en Pedri kunnen naar hem opkijken'

Teamgenoot looft Frenkie: 'Spelers als Gavi en Pedri kunnen naar hem opkijken'

15-02-2023 10:51

Marc-André ter Stegen heeft een hoge pet op van Frenkie de Jong. De Duitse sluitpost is blij dat de Oranje-international afgelopen zomer niet de overstap naar Manchester United heeft gemaakt.

"Ik ben heel enthousiast over Frenkie en verwacht ook veel van hem", steekt Ter Stegen van wal in gesprek met The Guardian. "Een speler als hij is, pfff, echt goed om te hebben, want hij heeft zoveel talent. Hij ziet en voelt voetbal op een andere manier... Hij is iemand naar wie spelers als Gavi en Pedri kunnen opkijken en, nou ja, ik denk dat hij gewoon een geweldige speler is."

De Jong stond afgelopen zomer in serieuze belangstelling van Manchester United. Ter Stegen is blij dat het nooit tot een transfer is gekomen. "Ik hoopte dat hij zou blijven, want dit is het type speler dat ik in mijn team wil. Er waren geruchten en discussies en wat dan ook, maar ik ben gewoon blij dat hij hier is en ik wil niet dat hij weggaat. Dat wil ik heel duidelijk maken."

Als het aan Ter Stegen ligt blijft De Jong voor de rest van zijn carrière bij Barça voetballen. "Ik denk dat ik op een dag hier gewoon iets zal plaatsen om hem hier voor altijd te houden", dolt de Duitse sluitpost.