Nieuws

Heitinga van 'Champions League-niveau': 'Zeer duidelijk voor de spelers van Ajax'

Heitinga van 'Champions League-niveau': 'Zeer duidelijk voor de spelers van Ajax'

12-02-2023 12:38

Aad de Mos is lyrisch over de manier waarop John Heitinga zich profileert bij Ajax. De oud-trainer ziet dat de coach van de Amsterdammers anders is dan andere trainers.

"Van de tien trainers praten er negen trainers algemeenheden. Bij Heitinga heb ik geen algemeenheden gehoord", steekt De Mos van wal bij Goedemorgen Eredivisie van ESPN. "Champions League-niveau. De manier zoals hij wedstrijden analyseert en wat hij vooraf van zijn spelers vraagt. Vooraf zeggen wat je van de spelers en van het team verwacht, ernaar kijken en dan zie je ook de uitvoering. Het is zeer duidelijk voor de spelers."

De duidelijkheid die Heitinga de spelers van Ajax geeft, is volgens De Mos van onschatbare waarde. "Spelers zijn vaak einzelgängers, die willen buiten de lijntjes kleuren, zeker bij Ajax. Ze kleuren allemaal binnen de lijntjes en het past allemaal precies op elkaar, dus het is in orde", aldus de oud-trainer van de landskampioen.

Ajax neemt het zondag om 16.45 uur op tegen RKC Waalwijk. Voor het eerst staat Heitinga aan het roer in de Johan Cruijff Arena.