Nieuws

Zelfingenomen Laporta meldt goed nieuws: 'Wij hebben Barça financieel gered'

Zelfingenomen Laporta meldt goed nieuws: 'Wij hebben Barça financieel gered'

09-02-2023 13:07 Laatste update: 13:00
1

FC Barcelona staat er financieel weer goed voor, meldt voorzitter Joan Laporta. Hij laat weten de club gered te hebben van een economische ondergang.

"Het bestuur en ik hebben een enorm risico genomen door toe te treden bij FC Barcelona", steekt Laporta van wal op een persconferentie waarin de huidige financiële status van de Catalaanse grootmacht besproken wordt. "De club was in een slechte situatie door het vorige bestuur, maar nu zijn we weer op de goede weg."

"We hebben verschillende beslissingen genomen om de club financieel te redden. De situatie is onder controle", vervolgt de zelfingenomen Barça-voorzitter. "Nog nooit verkochten we zo veel shirts en entreetickets voor ons museum. We bespaarden al op honderd miljoen euro qua salaris. We hebben spelers gekocht voor 215 miljoen euro, maar verkochten ook voor 141 miljoen euro. Voor 74 miljoen euro hebben we een enorm competitief team gemaakt."

Laporta ziet dat de prestaties op het veld ook steeds beter worden. "We zijn aan het verbeteren. Vooral de defensie is geweldig, maar we kunnen nog beter. Ik wil Xavi's harde werk benadrukken. Hij heeft altijd oplossingen."