Nieuws

Broer van Diego Maradona op 52-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval

Broer van Diego Maradona op 52-jarige leeftijd overleden aan een hartaanval

28-12-2021 14:13

Hugo Maradona, de jongere broer van Diego Maradona, is dinsdag overleden. De doodsoorzaak van de 52-jarige Maradona is een hartaanval, net als bij zijn broer Diego vorig jaar. Napoli heeft in een statement laten weten dat de club meeleeft met de familie.

Hugo was net als zijn broer Diego een aanvallende middenvelder en tekende op achttienjarige leeftijd een contract bij Napoli, waar zijn broer grootse successen heeft gekend. Hugo bleek niet in de buurt te komen van het talent van zijn broer en hij wist het nooit waar te maken in Napels.

Echter, de carrière van Hugo was zeker nog niet over na het mislukte avontuur in Italië. Hij vloog heel de wereld over en speelde in Spanje (Rayo Vallecano), Oostenrijk (Rapid Wien), Venezuela (Deportivo Italia), Uruguay (Progreso), Japan (PJM Futures, Avispa Fukuoka, Sapporo) en Canada (Toronto Italië).

Napoli bracht dinsdag een statement naar buiten op de website van de club. 'Heel Napoli verzamelt zich rond de familie Maradona een leeft mee met de pijn na Hugo zijn dood', wordt er geschreven. Op 25 november 2020 overleed Diego Maradona, die wordt gezien als een van de beste voetballers aller tijden.