Nieuws

Van Hooijdonk wint van vader Pierre: 'We hebben het tegendeel bewezen'

Van Hooijdonk wint van vader Pierre: 'We hebben het tegendeel bewezen'

07-02-2023 23:14

Sydney van Hooijdonk was dinsdag de man van de wedstrijd voor Heerenveen met twee treffers tegen zijn oude liefde NAC. Vader Pierre meldde zich samen met de spits voor de camera van ESPN en beide heren deden hun zegje. 

Vader Pierre baalt enigszins van de nederlaag van NAC, maar is vooralsnog trots op zijn zoon. "Met mij is het goed. Ik baal van het resultaat, maar als vader glunder ik van trots." Bij Sydney ligt de gemoedstoestand iets anders. "Het is een avond waar je al heel lang naar uitkijkt, waaronder vrienden en familie in Breda. In deze wedstrijd twee goals maken en matchwinner zijn, dat kan eigenlijk niet veel mooier. We zaten totaal niet in de wedstrijd en hadden het heel lastig. Mijn vader zei dat NAC zou winnen, wij hebben het tegendeel bewezen."

Pierre begrijpt niet zo goed dat de media de oud-voetballer met zijn zoon vergelijkt. "Ik zit er net iets anders in omdat ik nu bij NAC zit. Ik hoopte op een 4-3 van NAC waarin hij er drie mocht maken, maar dat werd het uiteindelijk niet. De media vergelijkt mij met hem toen ik 31 of 32 jaar was en bij Feyenoord speelde, terwijl hij 23 is. En bij Heerenveen als spits spelen is niet makkelijk. Er gebeurt niet zoveel in het strafschopgebied", besluit Pierre.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!